Belépés
Őzgerincben sült csirkemell
... annyit liszttel kikeverjük, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd ráöntjük a húsra. Betakarjuk csirkével, szalonnával, majd fűszerezzük és hagymakarikákat szeletelünk rá. Ha van még sajtunk, reszelhetünk rá bátran. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:

A tölteléket lehet saját ízlés szerint bármivel helyettesíteni, akár gombával, csirkemájjal, vagy bármilye...
2015-06-12 16:36:44
Házi krémsajt
... elegyet 10-12 percig főzzük óvatosan kevergetve .Mikor kezd összeállni edénybe vagy bármilyen formába rakjuk ,és lehűtjük .
Ez nagyban függ a tej minőségétől is hogy mennyire lesz sűrű a sajtunk.Ha valaki nem biztos a dolgában ,még az összefőzéskor ha túl hígnak látjuk ,egy kisebb adagot kikeverünk egy étkezési zselatinnal és ezt hozzá öntjük a tűzről levett sajt krémhez .V...
2015-01-15 18:36:03
Rakott zöldbab hús nélkül
... szafttal és ezt terítjük a babra. 3. sor: zöldbab (picit ezt is sózhatjuk).
Amikor összeállt, a tetejére rálocsoljuk a maradék joghurtunkat, és rámorzsoljuk, reszeljük, daraboljuk a sajtunkat (ki milyen sajt mellett dönt). Majd betesszük a sütőbe. Nekem 180 fokon légkeveréssel 30 perc alatt kész lett, de ha már barnul a sajt a tetején el lehet zárni.

Én még a f...
2014-08-29 13:58:13
Joghurtkrémsajt készítése otthon
... végeredmény.

Az összevágott zöld fűszereket és ízlés szerinti sót hozzákeverjük a sajthoz.

Vágható keménységű sajt készítésekor érdemes nedvszívó konyharuhába is becsavarni a sajtunkat, hogy minden felesleges nedvességet felszívjon.

Forrás:http://palocprovence.blogspot .com/

...
2013-09-30 10:19:14
Sajtkészítés házilag - Nem egy ördöngösség...
... benne az ízét, másfelől mint tartósítószer meggátolja az érést és az erjedést.

Az ízesítőt beletehetjük a sajtba is, vagy ha már elkészült, belehempergethetjük, így kaphat a sajtunk zöld fűszeres vagy diós igazán mutatós kabátot, kérget is.
A kész sajtot - hacsak rögtön el nem fogy - tartósítani kell. A legegyszerűbb tartósítás a sózás. A sajt tetejét é...
2013-05-16 19:40:25
szeretettel
Völgy a világ végén

DÉL-AMERIKA

Rejtve érintetlen ércfalakban
ezüstkincsek, csattok izzanak,
óriáskígyó végeláthatatlan
teste ring a banánfák alatt.

Püspöklila szitakötőszárnyak
színe orchideaszirmon ég,
tábornokok lázadókká válnak,
s Göncölsze...
2012-05-10 12:46:35
ALMIRA ÉS NARCISSZA Timár a rejtett tanya felé irányozta
... hogy nem adhatna-e valami élelmiszert a hajósnépünknek, illő fizetésért.

- Igenis adhatok, uram; s a fizetést is elveszem, mert abból élek. Van kecskegödölyének, málélisztünk, sajtunk és gyümölcsünk. Amit kíván ön, azt választhat. Azért termesztjük. Innen rendesen el szokták hordani a terményeinket a szomszéd vidékből jövő kufárok hajóval. Mi kertészek vagyunk.
...
2012-02-10 10:07:23
Megéri házilag
... zöldfűszerekkel, köménnyel, tiszta konyharuhába töltjük, azt megcsomózzuk és a csomó alatt egy fakanalat átdugva hideg helyen lecsöpögtetjük. 1-2 nap alatt kész is a friss, fűszeres házi sajtunk.

Joghurt és kefir
A nyers tejet forraljuk fel, majd keverjünk bele egy doboz bolti kefirt vagy joghurtot. Ezt követően meleg helyen rövid időn belül (12 óra-1 nap) megerjed...
2011-10-12 18:06:13
Házi sajt
... percig álljon.

A préselés előtt lehet hozzáadni az apró kockákra vágott pritamin paprikát vagy az apróra vágott snidlinget.
A sajtkészítés következő lépése a sajtunk préselése.
A préselő edényünkbe a tesszük kendőstül túrószerű masszát, majd erre rátesszük a préselő korongot és ezután a 2,5 literes vízzel teli flakont ami a nyomósúlyu...
2011-07-25 16:33:43
Csőben sült rakott karfiol
... maradék besamelt.
11. Előmelegített - 250 fokos- sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt összesütjük. Kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk a s...
2010-10-18 20:43:19
1 2 
Címkék: ALMIRA ÉS NARCISSZA, rejtett tanya, tejföl sűrűségű, tölteléket lehet, kisebb adagot, étkezési zselatinnal, tűzről levett, tetejére rálocsoljuk, maradék joghurtunkat, összevágott zöld, ízesítőt beletehetjük, sajtunk zöld, kész sajtot, legegyszerűbb tartósítás, sajt tetejét, világ végén, banánfák alatt, szomszéd vidékből, csomó alatt, fakanalat átdugva, nyers tejet, doboz bolti, préselés el&#245, apró kockákra, apróra vágott, sajtunk préselése, tesszük kend&#245, kecskegödölyének, orchideaszirmon, joghurtkrémsajt, végeláthatatlan, hagymakarikákat, zöldfűszerekkel, lecsöpögtetjük, helyettesíteni, hajósnépünknek, légkeveréssel, hozzákeverjük, legegyszerűbb, összefőzéskor, előmelegített, palocprovence, terményeinket, tartósítószer, konyharuhába, reszelhetünk, málélisztünk, készítésekor, sajtkészítés, megcsomózzuk, ezüstkincsek, rámorzsoljuk, kepfeltoltes, joghurtunkat, beletehetjük, visszatoljuk, csirkemájjal, összesütjük, szeletelünk, tartósítani, fűszerezzük, gyümölcsünk, minőségétől, szalonnával, ördöngösség,
© 2013 TVN.HU Kft.