|
|
|
... annyit liszttel kikeverjük, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd ráöntjük a húsra. Betakarjuk csirkével, szalonnával, majd fűszerezzük és hagymakarikákat szeletelünk rá. Ha van még sajtunk, reszelhetünk rá bátran. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
A tölteléket lehet saját ízlés szerint bármivel helyettesíteni, akár gombával, csirkemájjal, vagy bármilye... |
2015-06-12 16:36:44 |
|
|
|
|
|
|
... elegyet 10-12 percig főzzük óvatosan kevergetve .Mikor kezd összeállni edénybe vagy bármilyen formába rakjuk ,és lehűtjük .
Ez nagyban függ a tej minőségétől is hogy mennyire lesz sűrű a sajtunk.Ha valaki nem biztos a dolgában ,még az összefőzéskor ha túl hígnak látjuk ,egy kisebb adagot kikeverünk egy étkezési zselatinnal és ezt hozzá öntjük a tűzről levett sajt krémhez .V... |
|
2015-01-15 18:36:03 |
|
|
|
|
|
|
... szafttal és ezt terítjük a babra. 3. sor: zöldbab (picit ezt is sózhatjuk).
Amikor összeállt, a tetejére rálocsoljuk a maradék joghurtunkat, és rámorzsoljuk, reszeljük, daraboljuk a sajtunkat (ki milyen sajt mellett dönt). Majd betesszük a sütőbe. Nekem 180 fokon légkeveréssel 30 perc alatt kész lett, de ha már barnul a sajt a tetején el lehet zárni.
Én még a f... |
2014-08-29 13:58:13 |
|
|
|
|
|
|
... végeredmény.
Az összevágott zöld fűszereket és ízlés szerinti sót hozzákeverjük a sajthoz.
Vágható keménységű sajt készítésekor érdemes nedvszívó konyharuhába is becsavarni a sajtunkat, hogy minden felesleges nedvességet felszívjon.
Forrás:http://palocprovence.blogspot .com/
... |
|
2013-09-30 10:19:14 |
|
|
|
|
|
|
... benne az ízét, másfelől mint tartósítószer meggátolja az érést és az erjedést.
Az ízesítőt beletehetjük a sajtba is, vagy ha már elkészült, belehempergethetjük, így kaphat a sajtunk zöld fűszeres vagy diós igazán mutatós kabátot, kérget is.
A kész sajtot - hacsak rögtön el nem fogy - tartósítani kell. A legegyszerűbb tartósítás a sózás. A sajt tetejét é... |
|
2013-05-16 19:40:25 |
|
|
|
|
|
|
Völgy a világ végén
DÉL-AMERIKA
Rejtve érintetlen ércfalakban
ezüstkincsek, csattok izzanak,
óriáskígyó végeláthatatlan
teste ring a banánfák alatt.
Püspöklila szitakötőszárnyak
színe orchideaszirmon ég,
tábornokok lázadókká válnak,
s Göncölsze... |
2012-05-10 12:46:35 |
|
|
|
|
|
|
... hogy nem adhatna-e valami élelmiszert a hajósnépünknek, illő fizetésért.
- Igenis adhatok, uram; s a fizetést is elveszem, mert abból élek. Van kecskegödölyének, málélisztünk, sajtunk és gyümölcsünk. Amit kíván ön, azt választhat. Azért termesztjük. Innen rendesen el szokták hordani a terményeinket a szomszéd vidékből jövő kufárok hajóval. Mi kertészek vagyunk.
... |
2012-02-10 10:07:23 |
|
|
|
|
|
|
... zöldfűszerekkel, köménnyel, tiszta konyharuhába töltjük, azt megcsomózzuk és a csomó alatt egy fakanalat átdugva hideg helyen lecsöpögtetjük. 1-2 nap alatt kész is a friss, fűszeres házi sajtunk.
Joghurt és kefir
A nyers tejet forraljuk fel, majd keverjünk bele egy doboz bolti kefirt vagy joghurtot. Ezt követően meleg helyen rövid időn belül (12 óra-1 nap) megerjed... |
2011-10-12 18:06:13 |
|
|
|
|
|
|
... percig álljon.
A préselés előtt lehet hozzáadni az apró kockákra vágott pritamin paprikát vagy az apróra vágott snidlinget.
A sajtkészítés következő lépése a sajtunk préselése.
A préselő edényünkbe a tesszük kendőstül túrószerű masszát, majd erre rátesszük a préselő korongot és ezután a 2,5 literes vízzel teli flakont ami a nyomósúlyu... |
2011-07-25 16:33:43 |
|
|
|
|
|
|
... maradék besamelt.
11. Előmelegített - 250 fokos- sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt összesütjük. Kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk a s... |
2010-10-18 20:43:19 |
|
|
|
|